Rodbehandling

Rodbehandling scaled

En effektiv rodbehandling kræver kompetente, specialiserede hænder.

En rodbehandling kan være en svær opgave at udføre succesfuldt, hvis man ikke har dybdegående erfaring med rodbehandlinger. Hos Implantatklinik København har vi specialiserede eksperter udi rodbehandling, som udelukkende arbejder med dette felt, så du altid er i trygge, kompetente hænder. En rodbehandling er nødvendig, hvis nerven i tanden er blevet inficeret med bakterier, så der derved opstår en nervebetændelse. Dette kan ske, hvis du har et stort hul i tanden, eller hvis en tand knækker. Når vi laver en rodbehandling, går vi ind og renser tandens rod for væv. Derefter laver vi en fyldning af tandens rodkanaler. 

En behandling strækker sig typisk over 2-3 seancer på klinikken, efterfulgt af en ophelingsperiode, hvor vi kontrollerer behandlingens endelige resultater. Er rodbehandlingen endt succesfuldt, som forventet, skal tanden efterfølgende forsynes med en krone, så vi forhindrer, at tanden knækker. En rodbehandlet tand vil have større risiko for at knække (frakturere), fordi vi har fjernet tandens nerve og blodforsyning. Når vi gør det, bliver tanden ekstra skrøbelig, og en krone hjælper derfor tanden med at kunne modstå den belastning, som tanden bliver udsat for ved almindelig tygning.

Jeg er meget tilfreds med alle behandlinger og forløb, mest pga. det professionelle personale og den venlige reception. Man ved, at man er i gode hænder.


— Julie Lundø Grambo

Rodspids-amputation

Skulle det ske, at en rodbehandling ikke er tilstrækkelig, og der stadig ses infektion omkring tandens rodspids, så er vi nødt til at lave et lille kirurgisk indgreb, kaldet en rodspidsamputation. Her går vi ind og fjerner infektionen, så tanden ikke længere er inficeret, og selve indgrebet udføres selvfølgelig af vores specialiserede behandlere.

Rodspidsamputation
Alm tandbehandling Anne

Kvalitet betaler sig

Hvis du gerne vil højne chancerne for at din rodbehandling heles succesfuldt, er det vigtigt at få en dygtig behandler til at udføre behandlingen, da resultatet hænger direkte sammen med, hvorvidt rodbehandlingen heler på bedst mulig vis. Såfremt rodbehandlingen ikke heler tilstrækkeligt, vil man kunne ende med mange ekstra behandlinger, og i sidste ende nedsættes tandens overlevelseschancer – og i nogle (værste) tilfælde, er man nødt til at fjerne tanden helt. Af den grund er det afgørende for en god helingsproces, at man får den rigtige behandler til at udføre opgaven.

Gratis Forundersøgelse 
Implantater